Krog Mat

White Guide 2017

Så har White Guide Sverige lanserat sin guide för 2017. Som sig bör arrangerades seminarium, prisutdelning och galamiddag. Den här gången i Göteborg. Många branschpersonligheter dök upp men många verkade också ha stannat i hemma. Detta innebar inte att galan på något sätt var sämre. 700 person minglade och bänkade sig på Svenska Mässan och konferencier Klara Zimmergren var utmärkt.

Själv njöt jag av att inte behöva köa till varken Bollingers champagnemonter eller montern där Everts Sjöbod serverade magiskt goda ostron.

Och så vinnarna:
Årets bästa restaurang – Esperanto i Stockholm.
Årets Stjärnskott – Adam/Albin, Stockholm.
Årets Banbrytare –  TakeOver, pop-up-konceptet med enbart kvinnliga kockar.
Årets Serviceupplevelse – Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås.
Årets Merroir Award – Oaxen Krog, Stockholm.
Årets Terroir Award – Fotografiskas Restaurang, Stockholm.
Årets Hållbara Gastronomi – Volt i Stockholm.
Årets Ölupplevelse – Bhoga i Göteborg.
Årets Vinupplevelse – Krakas Krog på Gotland.
Årets Värt en Resa – Hörte Brygga, Skivarp.
Årets Hjärtekrog – Petersons Krog, Käringön.
Årets Rising Star – Rodrigo ”Rod” Pérez, Ekstedt, Stockholm.
Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – Ulf Wagner, Sjömagasinet, Göteborg.
Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – Sorunda Korvfabrik, Sorunda.

 

Årets merrioir-vinnare – Magnus Ek och Oaxen krog, som gjorde en fantastisk middag senare under kvällen. Kommer i ett senare blogginlägg.
Rod Perez på Ekstedt är Årets Rising Star.
Årets värt en resa är Hörte Brygga. Jag håller med! Martin och Emma Sjöstrand med Alexander Sjögren.
Take Over är Årets Banbrytar. Bra val! Här är två av initiativtagarna: Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen.
Esperanto med Sayan Isaksson i spetsen tog återigen hem utmärkelsen Årets Restaurangupplevelse, tätt följda av Fäviken Magasinet och Gastrologik.
Alla vinnare på White Guide 2017.

 

 

 

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.