Mat Resor

Vinnarna i Festival Culinaire Bernard Loiseau

Det blev tyvärr ingen pallplats för vår svenska representant Titti Qvarnström och hennes medtävlande Jereco Didal under Festival Culinaire Bernard LoiseauMauritius. Titti kan dock trösta sig med att hon levererade en av veckans allra bästa rätter under fredagens middag. Hennes komposition av Madagascar shrimps, cauliflower och yuzu var fantastisk i smakkombination och utförande.

Vinnare under festivalen blev istället Kevin HookConstance Belle Mare Plage i par med William Ledeuil från Frankrike. Och Keishi Sugimura från Frankrike tog hem Deutz Trophy.

Dorado bowl marinated pain d’épices and citrus.

Palm heart, Jacque fruits all flavors and colors
Palm heart prepare in 3 ways grilled, raw and confit accompanied with local fruits as seasoning
Turbot, sea urchin, green curry paste broth
Turbot cooked with butter combava, lemongrass, Shell broth with fresh coconut milk and coconut water, green garlic oil, ‘barbes’ in tempura
Madagascar shrimps with cauliflower and yuzu by Titti Qvarnström, restaurant Bloom in the Park.

 

Photo of of the dishes by Titti, Kevin Hook & William Ledeuil by Festival Culinaire Bernard Loiseau.

Mer om Titti och tävlingen kommer i ett reportage i Gourmet senare i år!

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.