Krog Mat

Bakom kulisserna – Maaemo

Inför senaste numret av Gourmet (nr 2/2017) besökte jag trestjärniga Maaemo och Esben Holmboe Bang i Oslo. Passar på att dela med mig några bilder från fotograferingen samt utvalda bilder från lunchen senare i veckan.

Tuukka Koski är fotografen som även plåtat Esbens nyutgivna bok Maaemo.

 

Bron utanför Maaemo en kall januaridag.

Kom i håg lista över rätter för fotografering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några av mina favoriträtter:

Rå knivmussla med sås på vita vinbär.
Mahogany mussla med fermenterad kålrabbi.
Emulsion på norskt ostron från Bømlo, varm sås av musslor och dill.
Havskräftstjärt med caramel på havskräftgarum.
Renfilé, lingon och mossa.
Våffla gjord med animaliskt fett från nöt med bär, hemgjord mesost och rømme.

 

Betyg:

Mat: 9/10
Dryck: 9/10
Alkoholfritt: 5/5
Prisvärdhet: 4/5

 

Läs om hela måltiden på Maaemo här.

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.