Krog Mat

Volt – revisited

Volt revisited: Sommaren är här. Jag är tillbaka från Korea, redo att ge mig ut i Sveriges krogliv, och återvänder till Volt strax innan de stänger för semester.

I början av mars låg det snö på marken, och jag hoppade på kryckor. Läs om besöket här. I dag skiner solen och jag går obehindrat. Ett första besök kan ibland kännas “first time is a charm”, och andra besöker visar sig sedan inte alls vara lika spännande. Jag återvänder till Volt – och blir jag besviken? Nej, inte alls. Snarare tvärt om! Blev överlycklig över att kockarna fortfarande skapar mat för min smakpalett – smakrika, eleganta, balanserade rätter med underbar syra. Jag valde den stora menyn med sex rätt, och för en krogälskare är Volt perfekt eftersom rätterna byts ut regelbundet. Alla rätter på menyn var nya för mig förutom kaffegodiset – och det är jag glad för, eftersom kakan med myskmadra är vansinnigt god: den kommer ut helt nybakad, krispig på utsidan och mjuk på insidan.

Volt fortsätter att köra lunch resten av året, och jag tänker återkomma senare i höst. Säg till om du vill hänga med!

Stenbitsrom, syrad grädde och bovete-chips.
Makrill och rädisa.
Sallad, kycklingleverpastej, vresros (nyponros) och citrusörter. 
Bröd och smör. Krispigt nybakat knäckebröd på spältvete och nykärnat smör med grädde från fjällko.
Fjällko, klätterspenat och gran. Vacker och underbart god.
Gulbeta, ägg, fläderblom. En underbar rätt med perfekt tillagade betor, picklad fläder och fluffig syrastinn smörsås på ankägg med rosecnkvittenättika och gravad, torkad äggula. Magisk!
Kalvbräss och svarta vinbär serverade med …
… Grillad bladgrönt.

Vi valde en extra rätt i form av getost och honung.

 

Blåbär serverade med …
…Mjölk och kamomillolja.
Kaffegodis: Kaka med myskmadra samt rullrån med fläder.

Volt revisited

Till detta drack vi juice på fläder och älgört.

4 rätter – 685 kr
6 rätter – 885 kr

Dryckespaket

4 – 585 kr
6 – 785

Ostservering – 135 kr

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.