Krog Mat Resor

The Clove Club – London

The Clove Club London: Under mitt besök på The Clove Club visar Isaac McHale att han är en av Londons vassaste kockar. Han leder mig genom en meny där balans, perfektion och avslappnad atmosfär får mig att glömma tid och rum.

 

London, ja hela England, är för mig nästan outforskad mark. De krogar jag har besökt kan jag enkelt räkna på mina två händer. Sommaren började gå lite mot sitt slut. Jag besökte Raby Hunt i Darlington, läs om det här, och jag stannade en extra dag i London. Detta råkade sammanfall med min födelsedag och efter mycket funderande föll valet på The Clove Club. Jag har tidigare bekantat mig med krögaren Isaac McHale under ett gästspel på Oaxen Krog tillsammans med Magnus Ek för några år sedan. Redan då var jag imponerad. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och ligger på listan Worlds 50 Best.

Vid bokningstillfället kunde man skriva in om man firade något särskilt. Och eftersom jag är nyfiken lät jag dem veta att det faktiskt var min födelsedag. Jag bokade lunch för att vara säker på att hinna med mitt flyg hem senare på kvällen.

Redan när jag steg innanför dörrarna steg förväntan då jag insåg att Isaac själv fanns på plats. Isaac är från Glasgow och började jobba i fiskaffär som 14 åring. Detta förklarar hans skotska inspel i menyn. Det som annars slog mig var de lite nordiska influenserna med ingredienser som smör och grädde samt närodlade råvaror i säsong. När jag senare läste om hans praktik på Noma blev jag inte ett dugg överraskad. Isaacs matlagning är dock inte någon flirt med Noma på något sätt.

Sällan besöker jag krogar som lyckas balansera en avslappnad tillgänglighet med en imponerande minutiöst exakthet. Men det gör The Clove Club. Smakerna är genuina, savorösa och samtidigt eleganta. Isaac räds inte smör och grädde, men ingredienserna används sparsmakat för att på ett snyggt sätt bygga upp eller runda av. Behöver jag säga att lunchen var så underbar att jag nästa missade flyget hem.

Förra veckan träffade jag Isaac i Turkiet, och vi pratade om mitt första möte med ripan som serverades den här dagen. En ny fantastisk smakupplevelse för mig. The Clove Club har alltid ripa på menyn när det är säsong, berättade han. Med andra ord, nu har jag ytterligare en anledning att återvända till London – för att äta ”grouse” på min födelsedag.

 

The Clove Club och Isaac McHale.
Bean tart – med gröna bönor, ricotta ost och lemon verbena.
Devilled spider crab – Spider crab med olika kryddor och fläder hollandaise.
Buttermilk fried chicken – served with some pine salt.
Frozen gazpacho with melon.
Smoked wild sea trout and cherry blossom emulsion.
Gently cooked Orkney scallop, seaweed, wild garlic, Celtic mustard and kelp broth.
Sardine sashimi on crispy potato and English mustard. Sardine and whiskey broth.
Mangalitsa pig from Cornwall – cured belly and coppa.
Scottish langoustine, Long pepper and apricot beurre blanc. Amazing!!!
Augergine from the garden, sesame seeds and green tomato sauce
Slow roast Lincolnshire Chicken, breast, Manjimup truffle, turnip and Scottish girolles, smoked oyster stuffed wings and chicken feet. Bästa kycklingserveringen ever.
Grouse. Detta är första gången jag äter ripa och det är numera min favoritfågel. Härligt smakrikt kött med aning sötma.
Breast, bread sauce, green juniper and clapshot.
Grouse – leg and grouse sausage roll.
Black currant granita & sheep’s milk mousse.
Warm potato mousse, coffee and caramel ice cream.
Så fick jag lite extra uppmärksamhet i alla fall. =)
Och så fick jag en uppdaterad, handskriven meny i efterhand. Tack Isaac!

 

The Clove Club London

Du hittar The Clove Club på: www.thecloveclub.com

Isaac McHale driver även Luca, med inspiration från Italien, samt nyöppnade  Two Lights som leads av Chase Lovecky, tidigare Momofuku KO och The Clove Club.

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.