Krog Mat

L’Auberge de l’Ill i Alsace

L’Auberge de l’Ill: Jag älskar klassiska finkrogar i Frankrike. Jag kommer dock sällan dit. Därför blev mitt besök på trestjärniga L’Auberge de l’Ill i Alsace en mycket sällsam upplevelse.

 

Vive la France. Ja, maten i Frankrike har ett speciellt skimmer över sig som stavas – hummer, foie gras och grädde. Trestjärniga krogen L’Auberge de l’Ill i Alsace tillhör en av de absolut bästa. Jag har besökt Paul Bocuse, Collonges-au-Mont-d’Or, i Lyon två gånger – första gången var magisk men andra gången inte riktigt lika lysande – trots det skulle jag kunna återkomma igen och igen. Krogar som dessa lockar fram en av de sju dödssynderna hos mig, nämligen frosseri. Jag måste äta tills jag nästan spricker.

När jag sitter här och skriver om L’Auberge de L’Ill kan jag fortfarande känna smaken av den väl tilltagna portionen foie gras med köttgelé, den fylliga, gräddiga hummersoppan, duvan med gåslever samt den galet stora choklad-desserten. Allt var ytterst väl tillagat – och så gott man nästan måsta slicka tallriken.

Välkommen till bords!

Vi fick ett hjärtligt välkomnande av Marc Haeberlin.
L’Auberge de l’Ill har tre stjärnor i Guide Michelin.
Härfinns flera avsmakningsmenyer att välja mellan. Vi valde kvällens meny, men lite modifikationer. Som tur är kunde de anpassa efter önskemål.
Aptitretare: goose liver and creme brulée, salmon and horseradish, choux with Munster.
Foie gras with beef jelly flavoured with a little bit of port wine.
Salmon soufflé.
Frog’s leg mousse by Paul Haeberlin.,
Lobster with chanterelles.
Pigeon cutlet with goose liver, cabbage and truffle.
Cheeses! Fransmännen har alltid bästa ostbrickan.
Petit four – cases marshmallow, choux with pineapple and passion fruit mousse, tart with chocolate and lemon macaron and sesame tuille.
Freshness of melon balls with a jelly parfumed with Alsace Muscat, basil-lime sorbet. Just denna var lite mystisk.
Nedan övriga fick en persiko-dessert med mandel blev jag serverad en stor boll gjord av socker fylld av chokladmousse. Ett dessertfreak som jag älskade förstås denna.
Mignardise. Ja tack!
Tack för fantastiskt och vinkunnigt sällskap – som valde kvällens dryck. Vinerna gick förstås i Alsace tecken.

 

L’Auberge de l’Ill

Restaurangens hemsida: www.auberge-de-l-ill.com/en/

Dela post:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.