Krog Mat Resor

Mina 10 mest minnesvärda rätter 2017

Här är mina mest minnesvärda rätter 2017 utan inbördes ordning. När jag gick igenom mina måltider var det främst finkrogsrätter som tog sig in på listan. Jag kommer därför även att lägga upp en lista över enklare rätter lite senare i veckan

My most memorable dishes in 2017, in no particular order. I will make a list of more casual dishes later this week.

Uni på Sukiyabashi Jiro Roppongi Hills i Tokyo.
Första serveringen på Frantzén: Pilgrimsmussla med syrad majorva, pepparrot, ingefärsolja och nobisdressing på romsäcken. Tartar på fjällröding med sin rom tvättad i risvin, vinaigrette på varmfröka fiskben, alger och fransk olivolja. Restaurant Frantzén, Stockholm.
Havskräfta, syrad gurka och en juice på gin och enbär på Oaxen Krog, Stockholm.
Räkconsommé. fermenterad kokos och curry på Nerua, Bilbao.
Limon Grass” med foie gras på Azurmendi, Bilbao.
Havskräftstjärt med caramel på havskräftgarum på Maaemo i Oslo.
Kummel, persilja och kaviar i kärnmjölk på Geranium i Köpenhamn.
Ny beta i gammal beta, svarta vinbär och kalvsvansfett hos Daniel Berlin i Skåne Tranås.
Ostservering med charkuterier, potatis, Maluns – en rätt på friterad potatis som ursprungligen kommer från Chur, på Schloss Schauenstein i Fürstenau.
Jordgubbar i säsong på Vollmers i Malmö.
– Fudge på viol, frystorkade jordgubbar, gelé och kräm på jordgubbar samt tunna skivade jordgubbar.
Lågpastöriserad, 40 %-ig grädde.
– Glass på oupphettade grädde och förra årets jordgubbar.
– Nybakade wienerbröd.
Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.