Krog Mat

Hört i vimlet – Michelinmiddag

Det är något högtidligt över Guide Michelin, och när man får en inbjudan till middag känner man sig utvald. Befann mig därför minglandes med med branschfolk från både krog- och däckvärlden i går kväll. Hann dessutom prata lite med Michael Ellis, international manager  för Guide Michelin, och han konfirmerade att det ännu inte finns några nordiska inspektörer som arbetar för guiden. Vi pratade också lite om nyanserade guiden i Seoul.

Kvällen bjöd på presskonferensen i repris och jag tänkte dela med mig av lite kuriosa:

  • Sayan Isaksson hade inte tänkt gå på presskonferensen men fick ett samtal på morgonen om att han troligtvis behövdes på plats. Han blev bildligt talat tagen på sängen med sin stjärna för Imouto.
  • Paul Cunningham var enbart i Stockholm för att fira sin f d sous chef Ragnar Eiriksson, som skulle motta en stjärna för krogen DILL på Island. Han var därför, precis som Sayan, helt ovetandes om att han och Henne Kirkeby Kro skulle få ytterligare en stjärna. När han ringde Guide Michelin i Sverige för att tala om att han tänkte följa med Ragnar fick han beskedet: ”Ja, det vore väl kul om du också kan komma”.
  • Inspektörerna legitimerar sig inte alltid när de är ute och äter. Och några av dem är just nu i ett av våra grannländer på turné.
  • Gladast på festen: Definitivt Ragnar Eiriksson och hans följe.

 

Michael Ellis menar att följande kriterier bedöms:

  • Råvaror
  • Tekniker
  • Tillagning
  • Hur kockens personlighet lyser igenom ända ut på tallriken.
  • Prisvärdhet

Michelinfesten är över för den här gången. Och idag går livet vidare – precis som vanligt.

Ragnar Eiriksson och Paul Cunningham på morgonens presskonferensen.
Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.