Krog Mat Resor

Sashimi i Busan

Busan är Koreas Riviera. Hit reser koreaner på semester, men även kineser och japaner brukar besöka Busan för sol och bad. Tyvärr visade sig vädret inte från sin bästa sida – men det är helt ok för vi har ätit mycket gott. Busan är en långsmal stad, vilket innebär att det tar nästan en timme att ta sig från Jagalchi fiskmarknad, Gwanjang market och fler bra restaurangen i ena delen av stan till semesterstränderna i Haeudae Beach. Eftersom det är sommar valde vi den här gången att bo i Haeudae, och här kan man äta fantastisk sashimi. Nästan bättre än på fiskmarknaden. I Korea är restaurangerna ofta specialiserade på exempelvis bulgogi. hanwoo bbq, fläsk, blåsfisk eller sashimi.

Förra gången jag var här hittade vi en favorit. Den var tyvärr stängd men vi följde strömmen av gäster till en annan restaurang intill. De fiskar och skaldjur som serveras är alldeles färska – och kommer direkt från fisktankarna intill. Vi betalade totalt 70 000 won – ca 200 kr per person för en fantastisk middag.

Mörka skyar över Haeudae Beach och småbåtshamnen nedanför restaurangen.
Ett bord fyllt av härlig sashimi: bläckfisk, musslor, snäckor och andra havsdjur.
Musslorna var ångkokta.
Abalone är en delikatess i Korea. Här serverad med levern kvar i skalet.
Middagen avslutade med nystekt fisk – från gös-familjen. Väldigt god!
Här är restaurangen!

 

Sashimi i Busan

Dela post:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.