Krog Mat

Pajfrossa när Calum Franklin gästar Speceriet

Pajfrossa när Calum Franklin gästar Speceriet: Vilken kväll det blev! Jacob Holmström och Anton Bjuhr lyckades locka över Calum Franklin från Holborn Dining Room i London för ett gästspel på Speceriet. En upplevelse som bjöd på pajer utan dess like.

När jag fick höra att Calum Franklin skulle komma till stan slängde jag mig på bokningen. Jag visste inte så mycket om Calum, men möjligheten att få prova riktigt välgjorda pajer väckte min nyfikenhet. Som tur är hade jag nöjet att få träffa honom för ett samtal tidigare under dagen, och då insåg jag hur avancerat och detaljerad hans arbete är. Calum kom till stan redan i tisdags för att hinna förbereda lördagens middag tillsammans med kollegan Nokx Majozi. Jacob och Anton har förstås assisterat, och jag är övertygad om att det har varit  lärorika och väldigt spännande dagar för dem alla fyra.

Calum är till vardags executive head chef på Holborn Dining Room, som ligger i Rosewood Hotel i London, där han numera även driver en liten butik intill huvudrestaurangen kallad The Pie Room.

Jacob Holmström och Nokx Majozi förbereder kvällens middag.
HDR (Holborn Dining Room) vs Speceriet – pâte en crouté
Snacks: maräng, äpple och kycklinglever samt råräka och pepparrot.
Fantastisk pâte en crouté med kanin, ål och bacon. Med en gele på kaninbuljong och lite madeira.
White Pudding Scotch Egg
Potatis, lök och comtéost. Yum!
Calum Franklin med kvällens huvudrätt!
Saddle of mutton Wellington.

 

Haciender, limón chocolate tart.

Pajfrossa när Calum Franklin gästar Speceriet

Websidor:
www.speceriet.se
holborndiningroom.com

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.