Dryck Krog Mat Resor

Ostronfrossa och veganlunch på Sanibel

Försöker att utforska Sanibels matkultur, vilket går sisådär. Jag vill inte påstå att vi befinner oss i något slags matmecka, men heller inte i ett gourmandiskt ökenområde. Dessa två upptäckter har gjorts de senaste dagarna:

  • Ett vegancafé som serverar goda färskpressade juicer.
  • En restaurang med ostronbar där det gick att prova olika sorters ostron.

Jag föredrog förstås det sistnämnda eftersom jag älskar ostron, och att få prova på sorter från olika delar av landet är ju förstås extremt spännande.

Timbers är en fisk- och skaldjursrestaurang i området. Helt okej, men ostronen var bäst på menyn.
Oyster Romanoff – med kaviar, sour cream och schalottenlök.
Variation på ostron! Längst ner till höger och medurs – Wellfleet från Maine, James River från Virgina, Pine Island Pearl från Sanibel, Katama Bay från Maine och Stellar Bay från British Columbia.

Godast var de fräscha, friska och mineralstinna ostronen Stellar Bay medan Sanibels egna inte hade samma fräschet – vilket förstås beror på att vattnet inte är lika kallt och klart här som i BC.

 

Sanibel Sprout – Vegancafé och juice bar.
Juicemeny!
En Mango Morning, Emerald Diamond och Carrot Zinger. Jag blev förstås allergisk mot min Emerald … Men den var god hur som helst.
Slutligen en liten bild på den vackra snäckrika stranden. Jo, jag badade faktiskt en snabbis!
Dela post:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.