Mat Resor

Streetfood i Seoul – Korea (resan har börjat)

Det är något särskilt med Seoul – något som gör mig lycklig. Landade i går vid lunchtid (alltså tidig morgon svensk tid). Fixade wifi-puck på flygplatsen. Det är en liten sändare som gör att man kan vara uppkopplad mot internet hela tiden. Kostade 4400 won/dag. En sådan måste man ha!

Sedan tog vi bussen, som stannade precis utanför vårt hotel. Fraser Place Namdaemun. Vi har bott här tidigare. Det är nära till Myongdeong, Namdaemun market och tunnelbana. Här finns också kylskåp så att man kan ladda upp med nattamat. De första dagarna med jetlag är sjukt jobbiga.

Hur som helst. Vi slängde oss direkt ut i Myongdeongs myllrande gator. Streetfood är stort här i Seoul. Och det kommer nya grejer hela tiden – som hummer, musslor och kebab. Vissa klassiker finns då alltid kvar som äggbröd, chips och en av världens mest underliga –  korv med pommesfrites på en pinne. Jag kan meddela att det sistnämnda inte ens är särskilt gott. Men det är mycket annat – till och med galet gott!

Hummer med eller utan ost. Vi valde förstås med ost!
Bläckfisk.
Chips.
Korv och chips.
Kebab.
Friterad korv med pommesfrites på pinne.
Blue fin crab.
Gigantiska musslor.
Bläckfiskbröd.
Tempura räkor.

Jag och en favorit – äggbrödet. 

Streetfood i Seoul Korea

 

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.