Mat Resor

Frukost i Seoul

Seoul har blivit allt mer västerländskt. Numera kan du äta croissant, dricka latte och få en american breakfast var du än vänder dig. Trist tycker jag, som förstås vill hålla mig till traditionellt koreanskt. Jetlaggad vaknar jag vid lunch så det blir slumpen som avgör. Vi hamnar runt hörnan från hotellet. Mitt resesällskap tar en bibimbap och jag njuter av kalla naengmyeon-nudlar med ägg. Nudlarna serveras nästan alltid med senap och vinäger, men jag föredrar oftast att äta med buljongen som den är – lite sötsyrlig.

 

Bibimbap – självklart serverad med lite kimchi och böngroddar (namul).
Naengmyeon – kalla och goda, perfekt till frukost.

Frukost i Seoul 

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 kommentarer

  1. Älskar traditionell koreansk frukost, brukar bo på en Hanok vid Gyeongbokgung där det sällan är mindre än sex rätter plus de vanliga skålarna med inlagda grönsaker. Tyvärr kan man inte sitta där hela morgonen eftersom det inte går att vika in benen under det låga bordet.

    1. Vi bodde också på en hanok några dagar, men tyvärr var det ny ägare sedan sista – och de serverade inte frukost längre. Trist. Du får gärna dela med dig namnet på din hanok – så kanske vi kan bo där nästa gång. För jag längtar redan tillbaka!

  2. Den heter Gowoondang Hanok Guesthouse, finns på de flesta bokningssiterna, bilderna på Google är ganska rättvisande, spartanskt men traditionellt. Ligger inte i Bukchon som de flesta andra men Jahamun-ro 1 är en billig restauranggata dit många studenter går, det ligger en lokal matmarknad i kvarteret och det finns ett par trendiga fik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.