Volt – elegans i tre årstider: Jag återvänder igen. Till restaurangen som numera måste anses vara en mina absoluta favoriter och stavas V-O-L-T.
Vissa återvänder till Noma i Köpenhamn för alla tre säsonger. Jag gör tre säsonger på en annan restaurang, nämligen VOLT på Kommendörsgatan i Stockholm. Egentligen borde jag ha gjort fyra årstider, men jag hann helt enkelt inte med hösten. Mitt första besök i mars i år kan beskrivas som staplande – rent bokstavligt. Jag hoppade försiktigt fram på kryckor och satt med ena benet uppallat på en mjölkhink. Detta var en av de första lördagsluncherna som serverades på VOLT. Jag blev hänförd – av elegansen, balansen och den välintegrerade friskheten i rätterna. De enkla presentationerna och underbara smakerna. Dessutom till ett överkomligt pris. Sedan dess har jag återkommit – i somras och nu senast i helgen. Läs om mitt första besöket här och andra här.
Jag blev hänförd – av elegansen, balansen och den välintegrerade friskheten i rätterna. De enkla presentationerna och underbara smakerna.
Du som följer mig på bloggen vet att jag är otroligt svag för sjöborre och när jag såg på instagram att det skulle serveras både sjöborre och drottning-kammussla steg förväntningarna inför besöket. Och jag blev inte besviken. Självklart serverades rätterna med en liten VOLT-twist. Kammusslan var nyöppnad, vänd i en juice av vita vinbär, toppad med syrad spansk körvel och svartvinbärsbladsolja samt ett inlagt korianderfrö. Sjöborren, söt och krämig, är en magisk servering med pumpa-juice och pumpa-vinäger – det var kärlek redan när första droppen nådde mina smaklökar.
Tre säsonger, tre besök, och här följer bilder från mitt sista VOLT-besök under 2018.
Volt – elegans i tre årstider
Hemsida: www.restaurangvolt.se
Dela post: