Gastrobaren Penny & Bill har precis slagit upp dörrarna på Grev Turegatan 30 i Stockholm. Bakom konceptet står välkände krögaren Henrik Norström och Johan Evers, en av världens främste bartenders. Här kreeras smakrika kombinationer med mat och dryck. Penny & Bill har 65 sittplatser och rätterna tas fram antingen i råbaren eller lagas över öppen eld. Självklart går det att få maträtter med eller utan cocktail. Här finns också alkoholfria alternativ och vin för den som önskar något annat.
Till gastrobarens löjromsrätt serveras en cocktail på gin som infuserats med grönt te kallad Well Water. Här bjuder Johan Evers på sitt exklusiva recept:
15 ml grapefrukt sherbet
2 dash vaniljbitter
Grönt te
Gör så här:
1. Lägg grönt te i gin, låt dra i 5 min. Sila av.
2. Häll upp dina ingredienser i ditt rörglas, tillsätt is och rör om. Sila upp i ett kallt cocktailglas och garnera med en citron zest.