Jag brukar inte lägga upp recept som kommer från pr-byråer men den här är värd att kolla lite extra på. Melanders fisk i Stockholm har tagit fram en ny sill i samarbete med Eriksberg Bryggeri som de kallar Pilsnersill. Den är väldigt god med smak av apelsin och vanilj. Här är receptet!
PILSNERSILL MED APELSIN OCH VANILJ
Recept: Nils Molinder, Melanders Fisk
Sill till 4-6 portioner
1 dl mörk sirap
1 dl socker
1 dl ättika 12%
2 dl Eriksberg juvelpilsner
1/2 dl färskpressad apelsin
1/2 dl vatten
1 st stjärnanis
1 st vaniljstång
1 rödlök
1 apelsin till garnering
Några kryddpepparkorn
Gör så här:
1. Koka upp allting utom ättika tills sockret löst upp sig ordentligt.
2. Ta av lagen och tillsätt ättika, låt svalna.
3. Vattna ur sillfiléer i 6-8 timmar.
4. Lägg in den urvattnade sillen och låt stå i kyl minst 48 timmar.
5. Skär sillen i gaffelbitar och garnera med apelsinskivor och rödlöksringar.
Servera med fördel på knäckebröd tillsammans med smakrik lagrad ost, t.ex. Västerbottensost.
GLAD MIDSOMMAR!
Dela post:




