Krog Mat Resor

Don Alfonso 1890

Höjdpunkten på resan till Italien var Don Alfonso 1890, ett boutique hotell som ingår i exklusiva Relais & Chateaux-gruppen. Hela resan var faktiskt planerad så att vi skulle hinna bo och äta just här. Det charmiga familjehotellet har enbart åtta rum samt en tvåstjärnig restaurang. Dessutom har familjen en egen ekologisk trädgård, kallad Le Perraciole, med frukt och grönt.

Vi placerades vid ett bord i trädgården, vilket passade mig utmärkt. Inomhus är fine dining-känslan påtaglig medan atmosfären utomhus är mer avslappnad. Vi presenterades två olika avsmakningsmenyer samt à la carte och valde La Tradizione för 1500 euro. Denna visade sig passa oss utmärkt, och vi serverades en middag byggd på ytterst vällagade italienska rätter gjorda av de bästa råvarorna.

Matsalen.
Aptitretare – Aubergine med mozzarella och persilja.
Aptitretare – Rischips, verkar otroligt populärt i området eftersom jag fick liknande vid flera restaurangbesök. Här är ett med smak av curry och ett med rosmarin.
Aptitretare – Rödlök fylld med räka, bläckfisk och persiljesås.
Smoked local yellowtail, wild orange flour, broad bean shake and fennel seed with grapefruit mayonnaise.
The discovery of the baked egg with Burrata and black truffle.
Grandfather’s Ernesto Strascinati – traditional cannelloni pasta rolls revisited – on light tomato ragout, basil and Mozzarella.
Laticauda lamb with a Mediterranean herb mince and aioli emulsion.
Sedan kom ostbricka följd av små bakverk med bland annat maräng, citron tarte, rosmarinkaka och cannoli
En concert of lemon fragrance and flavours.
Vi fick en visning av vinkällaren som håller cirka 25 000 viner. Från vinkällaren leder en tunnel ner till botten av en brunn – där man nu lagrar ost.
Don Alfonso drivs av familjen Iaccarino – Alfonso, Livia, Ernesto och Mario. Ernesto ansvara i köket.
Jag träffade Livia första gången under en kongress, kallad Parabere Forum, i Bilbao för tre år sedan. Verkligen roligt att ses igen!
Vi ankom hamnen i Sorrento, promenerade en dryg kilometer till tågstationen där vi tog en buss till den lilla staden Sant’Agata sui Due Golfi.

Restaurangen har två stjärnor i Guide Michelin.
Läs mer på Don Alfonso 1890.

Betyg

Hotell: 10/10
Frukost: 10/10
Mat: 9/10
Dryck: betygssätts ej.
Service: 5/5
Prisvärdhet: 4/5

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.