Krog Mat

Bar Étable – vill du veta en hemlighet?

Jag ska berätta en hemlighet. Det finns en liten vinbar där du kan dricka och äta fantastiskt gott till låga priser i Stockholm. Platsen är Bar Étable och drivs av Danyel Couet och Sebastian H Thuresson, samma duo som äger Allegrine på andra sidan Kammakargatan i Stockholm – en krog som jag skrivit om här. Jag gillar Allegrine men efter ett besök på Bar Étable känner jag på mig att det är hit jag kommer att ta alla mina vänner – förr eller senare. Nu trillade jag och min kompis Sonja in här lite av en slump. Vi ville bara äta, dricka och skvallra om livet. Ärligt talat, vinbaren ser ut som en ”vanlig” vinbar. Varken mer eller mindre. Här spelas lite för hög musik, vi bad faktiskt bartendern sänka lite, och lokalen var nästan tom. Kanske var det just därför som jag blev så överrumplad. För bakom den lite anonyma fasaden döljer sig en meny fylld av härliga, välgjorda rätter, tillagade av fina råvaror.  Och priserna – oh la la – jag vågar nästan inte tro att det är sant. Vad sägs om en kronärtskocka dijonnaise för 55 kr, råmarinerad hälleflundra med ärtor för 85 kr och paté en croute för 65 kr. Vi valde en charkbricka med kökets 5 favoriter för 225 kr, och vi fick den bästa charkbricka jag ätit på länge. J-vligt gott helt enkelt. I glaset hälldes en muscadet för 100 kr/glas. Fråga mig inte vad det var för producent, för en sådan här kväll struntade jag i detaljer, jag ville bara njuta i goda vänners lag.  Så, om du inte har något särskilt för dig i sommar – säg till mig så ses vi här!

Morcilla Iberico Bellota, Coppa San Lorenzo, Ibaiama Louis Ospital. Linderödgris and Södertugg.
Tonfisk confit ”Nicoise”.
Rå marinerad hälleflundra med ärtor och mynta.
Rostad kronärtskocka med dijonnaise.
Proppmätta men var tvungna att ta en dessert – Jordgubbar ”Millefeuille”.

Med reservation för menyändring.

Bar Étable – vill du veta en hemlighet?

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.