L’Auberge de l’Ill: Jag älskar klassiska finkrogar i Frankrike. Jag kommer dock sällan dit. Därför blev mitt besök på trestjärniga L’Auberge de l’Ill i Alsace en mycket sällsam upplevelse.
Vive la France. Ja, maten i Frankrike har ett speciellt skimmer över sig som stavas – hummer, foie gras och grädde. Trestjärniga krogen L’Auberge de l’Ill i Alsace tillhör en av de absolut bästa. Jag har besökt Paul Bocuse, Collonges-au-Mont-d’Or, i Lyon två gånger – första gången var magisk men andra gången inte riktigt lika lysande – trots det skulle jag kunna återkomma igen och igen. Krogar som dessa lockar fram en av de sju dödssynderna hos mig, nämligen frosseri. Jag måste äta tills jag nästan spricker.
När jag sitter här och skriver om L’Auberge de L’Ill kan jag fortfarande känna smaken av den väl tilltagna portionen foie gras med köttgelé, den fylliga, gräddiga hummersoppan, duvan med gåslever samt den galet stora choklad-desserten. Allt var ytterst väl tillagat – och så gott man nästan måsta slicka tallriken.
Välkommen till bords!
L’Auberge de l’Ill
Restaurangens hemsida: www.auberge-de-l-ill.com/en/
Dela post: