Jag och Daniella Illerbrand kör sedan i höstas en podd kallad EatDrinkThinkTravel med Tove och Daniella. Det här med podd lät mycket enklare än det faktiskt är, tycker i alla fall jag. Daniella håller nog inte riktigt med mig. Och just därför är hon lite av programledare under inspelningarna och jag mer bisittare. Något jag trivs bra med, särskilt nu när vi blir allt mer bekväma i våra roller. Varje avsnitt spelas in hos producenten, trummisen och låtskrivaren Fredrik Okazaki. Han tillför lika mycket till programmet som jag och Daniella – och är dessutom vår ”voice of reason”, som Daniella kallar honom
Vi drog i gång första avsnittet i säsong två för ett par veckor sedan. Och vi gästades då av Olle T Cellton, krögare på Babette i Stockholm. Han är en man med starka åsikter särskilt vad gäller tävlingar, något vi förstås talar en hel del om. I dagens avsnitt är det Tom Sjöstedt, krögare på Lilla Ego i Stockholm, samt Stefan Ekengren, kökschef på Hantverket i Stockhom, som är gäster. Vi pratar en hel del om deras omtalade livesändning på Instagram från Oslo i mitten av januari, om nordisk fine dining i allmänhet och trestjärniga Maaemo i synnerhet. Vi talar även om Årets kock och varför Tom är så förtjust i Trip advicer.
Alla avsnitt ligger på iTunes och acast:
Avsnitt 1: Jag och Daniella pratar om dricks.
Avsnitt 2: Vi gästas av Elina Gregor på Food and Friends som pratar om mattrender
Avsnitt 3: Ämnet är service på krogen med Eric Ljungberg på Metro.
Avsnitt 4: Rima och Samir från A Bowl pratar om nishkrogar.
Avsnitt 5: Gäst i studion är Jacob Holmström från Gastrologik, som pratar om allergier och specialönskemål.
Avsnitt 6: Intervju på engelska med Douglas McMaster på Silo i Brighton.
Avsnitt 7: Vi pratar om kvinnor i krogbranschen med Adeline Grattard på Yam’Tcha i Paris och Ana Ros på Hisa Franko i Slovenien.
Avsnitt 8: Petter Nilsson är gäst och pratar om tiden på La Gazetta i Paris, Spritmuseum och Gelinaz!.
Avsnitt 9: Vi gästas av Jocke Almqvist på Punk Royale och pratar om sociala media och restauranggalor.
Avsnitt 10: Jag och Daniella gör bokslut för 2016.
Avsnitt 11: Olle T Cellton pratar om vad som för restaurangbranschen framåt.
Avsnitt 12: Tom Sjöstedt och Stefan Ekengren funderar över nordisk fine dining och sin numera legendariska liv sändning på Instagram.