Så har White Guide Sverige lanserat sin guide för 2017. Som sig bör arrangerades seminarium, prisutdelning och galamiddag. Den här gången i Göteborg. Många branschpersonligheter dök upp men många verkade också ha stannat i hemma. Detta innebar inte att galan på något sätt var sämre. 700 person minglade och bänkade sig på Svenska Mässan och konferencier Klara Zimmergren var utmärkt.
Själv njöt jag av att inte behöva köa till varken Bollingers champagnemonter eller montern där Everts Sjöbod serverade magiskt goda ostron.
Och så vinnarna:
Årets bästa restaurang – Esperanto i Stockholm.
Årets Stjärnskott – Adam/Albin, Stockholm.
Årets Banbrytare – TakeOver, pop-up-konceptet med enbart kvinnliga kockar.
Årets Serviceupplevelse – Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås.
Årets Merroir Award – Oaxen Krog, Stockholm.
Årets Terroir Award – Fotografiskas Restaurang, Stockholm.
Årets Hållbara Gastronomi – Volt i Stockholm.
Årets Ölupplevelse – Bhoga i Göteborg.
Årets Vinupplevelse – Krakas Krog på Gotland.
Årets Värt en Resa – Hörte Brygga, Skivarp.
Årets Hjärtekrog – Petersons Krog, Käringön.
Årets Rising Star – Rodrigo ”Rod” Pérez, Ekstedt, Stockholm.
Årets Hyllning av en Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning – Ulf Wagner, Sjömagasinet, Göteborg.
Årets Smakutvecklare i livsmedelsbranschen – Sorunda Korvfabrik, Sorunda.
Dela post: