Vi svenskar älskar Italien – italiensk mat och italienska viner. Detta gäller förstås även mig. För drygt två år sedan fick jag tips om en kökschef på Caina i Stockholm: ”Ni borde göra ett jobb på henne till Gourmet, hon heter Isabella Morrone”. Jag hade aldrig hört talas om henne, vi gjorde lite research på tidningen och jag bestämde mig för att lägga tipset i högen för kommande reportage. Jag har alltid några namn som ligger i bakhuvudet och väntar, eftersom jag alltid tycker att vi trycker alldeles för få nummer av tidningen. Jag har så himla mycket som jag tycker att vi ska skriva om – och alldeles för lite plats.
Nåja, i god tid inför vårt italienska septembernummer förra året gjorde vår redaktör Lars Collin en intervju och Simon Bajada fotade. Resultatet blev suveränt. Dessutom visade det sig att Isabella skulle var med i Kockarnas kamp på TV4 under hösten, vilket förstås var perfekt tajming (och det hade vi ingen aning om innan). I samma veva slutade Isabella på Caina, började på restaurang Mother i Stockholm för att sedan gå vidare till ett nytt projekt. I fredags öppnade Isabellas restaurang La Bocca på Kommendörsgatan 23. Isabella är inte ägare, men har full frihet i köket. Med rötterna i Puglia, på den italienska klacken, hittar vi självklart influenser därifrån, men också från exempelvis Sicilien, Toscana, Emilia Romagna och någon rätt från Piemonte.
Maten känns modern – och är en slags elegant comfort food. Det är gott, smakrikt och snyggt!














Middagen var en pressinbjudan och betygsätts därför inte. Men här kommer lite tankar.
Måste prova vid första besöket: Chark och torta fritta, ravioli, linguini, smördegsbröd med taleggio samt pistageglassen.
Kan hoppa över: Pizzan, såvida du inte älskar pizza förstås.
Tänk på: Det blir ganska högljutt och slamrigt när restaurangen börjar fyllas upp.
Restaurangen påminner mig faktiskt om ett finare ställe jag besökte i Italien. Det känns som om smakerna redan sitter där de ska. Om Isabella och hennes team kan fortsätta hålla i den höga ingångsnivån kommer La Bocca bli en succé. Jag kommer definitivt att återvända inom kort!
Dela post:





Lux Restaurang – ”Polpette” means meatballs in Italian. Our menu offers classics from both countries as well as fusion dishes, combining the best of the Swedish & Italian kitchens to your delight.