Bok Mat

Bokrelease – Niklas Ekstedts Över öppen eld: recept för det analoga köket

Krögaren Niklas Ekstedt, är en mångsidig kock, som förutom att driva två restauranger (Niklas och Ekstedt) även skriver kokböcker, leder tv-program och gästspelar världen över. Nu är han aktuell med boken Över öppen eld: recept för det analoga köket (Ordfront). Boken släpptes på engelska redan under hösten men nu har den alltså kommit ut på svenska – lagom till att vi längtar till grillsäsongen!

Om du gillar gasolgrill och färdiggräddade köttbitar bör du nog sluta läsa nu. Över öppen eld: recept för det analoga köket, vänder sig främst till de som njuter av att göra en egen brasa, vänta på rätt glöd och laga rustika rätter för alla årstider. Du får självklart tips om ved, eld och rök men också enkla recept på egna kryddblandningar, hur du gör eget smör och härliga desserter som munkar med glödbakade äpplen, surdegsvåfflor och olika sorters kakor.

Det här är en ovanlig grillbok, då många recept med fördel även kan göras i hemmaköket.

Bokreleasen hölls på stjärnkrogen Ekstedts, där mat förstås lagades över öppen eld.

Niklas Ekstedt och Rod Perez, kökschef på restaurang Ekstedt.
Kallrökt havskräfta, kålrabbi och tall.
Enrisbakad piggvar, potatis och bottarga.
Vedugnsbakad kvitten, saffransglass och örtgranité. Serverades med en magiskt god donut.

Recept ur Över öppen eld: recept för det analoga köket hittar du här.

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.