Dryck Krog Mat

Aptitretare – Festival Culinaire Bernard Loiseau

Som du vet är jag på plats under Festival Culinaire Bernard Loiseau på Mauritius. I går var tävlingsdagen med stort T äntligen här. Först ut var Deutz Trophy.

Fem kockar, där alla arbetar på en restaurang med en stjärna i Guide Michelin, presenterar var sin aptitretare som ska matcha Deutz Champagne. De tävlande stjärnkockarna är: Titti Qvarnström från Bloom in The Park i Malmö, William Ledeuil från Ze Kitchen Galerie i Paris, Gary Kirchens från La Villa Lorraine i Bryssel, Alyn Williams från Alyn Williams at The Westbury i London, Sonja Fruhsammer från Restaurant Fruhsammer i Berlin, Keishi Sugimura från Le Benaton i Baune. Rätterna presenteras utan inbördes ordning, alltså anonymt, för en jury med bland andra Fabrice Rosette, generaldirektör på Deutz.

Fabrice Rosette avslöjade senare för mig att han faktiskt hade en klar vinnare.
Efter Deutz Trophy fortsatte huvudtävlingen där en kock från Constance-gruppen, med stöttning av en stjärnkock, presenterar två rätter. Tittis medtävlande var Jerecho Didal från Constance Ephelia på Seychellerna.

Vilken rätt om är vems är fortfarande hemligt!




Samtliga aptitretare innehåller fisken dorade.

 

Titti och Jerecho.

I morgon, lördag kväll, avslöjas vinnarna i samtliga tävlingar. Vid sidan av huvudtävlingen har Constance-gruppen haft fullt upp med tävlingar som Nespresso, Valrhona, Art of the Table och Sommelier Competition.

Och bland domarna hittar vi ett flertal kända namn som Dominique Loiseau, Eckard Witzigmann, David Moore, Pierre Hermé, Frederic Bau och Mercotte.

 

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.