ELDAT OSTRON
Det här är ett avancerat recept och kräver både sifon och brännare.
4 st
4 ostron
2 msk hackad dill
20 gram rom från sjötunga
BRYNT SMÖR SKUM
1 äggvita
2 ägg
1/2 krm salt
1 dl brynt smör
TILL SERVERING
2 tsk pepparrot
- Värm ugnen till 65° C, Lägg dill och fiskrom i en ugnssäker form och torka i ugnen över natten. Mixa sedan dillen till ett pulver.
- Brynt smörskum: Blanda samman äggvita, ägg, salt och smör, häll upp i sifon och skaka väl.
- Bränn ostronet väl på båda sidor med hjälp av en brännare.
- Lägg ostronet i den ena skalhalvan.
- Riv pepparrot och strö en nypa över varje ostron. Täck ostronet med brynt smörskum, Avsluta med att riva över den torkade fiskrommen och strö över torkat dillpulver.
Receptet är skapat av Johan Malm på restaurang Gabriel i Göteborg.
Dela post: