Krog Mat Recept

Pilsnersill – recept

Jag brukar inte lägga upp recept som kommer från pr-byråer men den här är värd att kolla lite extra på. Melanders fisk i Stockholm har tagit fram en ny sill i samarbete med Eriksberg Bryggeri som de kallar Pilsnersill. Den är väldigt god med smak av apelsin och vanilj. Här är receptet!

PILSNERSILL MED APELSIN OCH VANILJ

Recept: Nils Molinder, Melanders Fisk

Sill till 4-6 portioner

1 dl mörk sirap
1 dl socker
1 dl ättika 12%
2 dl Eriksberg juvelpilsner
1/2 dl färskpressad apelsin
1/2 dl vatten
1 st stjärnanis
1 st vaniljstång
1 rödlök
1 apelsin till garnering
Några kryddpepparkorn

Gör så här:

1. Koka upp allting utom ättika tills sockret löst upp sig ordentligt.

2. Ta av lagen och tillsätt ättika, låt svalna.

3. Vattna ur sillfiléer i 6-8 timmar.

4. Lägg in den urvattnade sillen och låt stå i kyl minst 48 timmar.

5. Skär sillen i gaffelbitar och garnera med apelsinskivor och rödlöksringar.

Servera med fördel på knäckebröd tillsammans med smakrik lagrad ost, t.ex. Västerbottensost.

 

GLAD MIDSOMMAR!

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.