Uncategorized

Lunchtips: Mathias Dahlgren Matbaren

Ibland måste man få belöna sig själv – eller i mitt fall – trösta sig själv. Häromdagen kände jag mig deppig, irriterad och ensam. Bestämde mig för att ta en spontanlunch på Mathias Dahlgren Matbaren på Grand Hôtel. Det var länge sedan jag var där, tycker att det är för dyrt. Förra gången gick lunchen på 800 kr. Nåja, idag var det synd om mig och jag behövde tröst. På Matbaren finns ett gäng barplatser, men jag hade turen att få ett vackert fönsterbord. Det är något sakralt över den enstjärniga restaurangen vid Skeppsbron, särskilt en dag som denna strax innan semestern drar i gång. Lokalen var halvfull, och jag kunde i lugn och ro njuta av den sparsmakade inledningen, den utmärkta servicen och den rofyllda atomsfären. Beställde dagens lunch – vilken bestod av tre rätter inklusive kaffe och mineralvatten för 495 kr. Ett pris som en dag som denna kändes helt ok. Maten var förstås strålande, speciellt när första serveringen var sill med forellrom och ägg. Jag fullkomligt älskar sill, när den serveras vällagad och med rätt tillbehör. Elegant förpackad comfort food – som gör vem som helst på gott humör.

 

Matjessill från Haugesund, forellrom. gräslök och ägg.
Hällstekt gris från Nystugan, äpple, ingefära, gari och mangold
Jordgubb- och citrontarte
Matbaren har en stjärna i Guide Michelin. Jag insåg när jag satt här att restaurangen är den enda Michelinkrog i Sverige som har öppet för lunch – vilket jag gillar skarpt.

Lunchtips – Mathias Dahlgren Matbaren

Dela post:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.